Foto: Björn Sandberg och Idrottsfoto
#ibsilly

Rutinerad SSL-spelare gör comeback i Allsvenskan

ANNONS

8 säsonger i SSL förstärker ett av topplagen i Allsvenskan Västra.

SSL-kvaljagande Skoghalls IBK får in en tung förstärkning inför slutspurten i Allsvenskan Västra. För tillfället ligger värmlänningarna på en tredje plats i tabellen med fyra poäng upp till Västerås IBS. 

Rutinerade SSL-spelaren Dragana Wikstrand Mrksic har beslutat sig för att göra comeback efter nästan fyra års uppehåll. 28-åringen har spelat åtta säsonger i SSL med Mora, Falun och Karlstad. 

– Det är inte alltid lätt att få  ihop mammarollen med träningar och matcher. Men vi har haft en bra konversation och gör vad vi kan för att hjälpa henne kombinera familjeliv och idrott, hon är för bra för att inte spela, säger Skoghalls sportchef Marie Dyberg till Värmlands Folkblad.

Mrksic la klubban på hyllan när sambon, som är hockeyproffs, blev tradead till Ryssland och hon har även hunnit att bli mamma sedan hon spelade sist. Men hon har inte släppt innebandyn helt utan hon har varit aktuell för comeback både 2019 och 2020 med först Karlstad och sedan Skoghall. Men tiden har inte funnits att börja spela igen trots att suget har funnits.

– Jag har faktiskt varit med och tränat ganska kontinuerligt med Skoghall, både innan och efter jul körde jag två pass i veckan. Det kändes bra, roligt. Men sen kom livet emellan, och jag tackade nej till ett kontraktsförslag, säger Wikstrand Mrksic till tidningen och fortsätter:

– Anledningen var familjesituationen, jag visste inte hur vi skulle få det att gå ihop med barn, ”Mickes” hockey och att jag jobbar. Men nu hörde de av sig igen, de har en del skador och sjukdomar i en ganska tunn trupp så de hörde av sig på nytt och verkligen bad mig... Så nu kör vi på.

Skoghall registrerade Wikstrand-Mrksic innan transferfönstret stängde och hon debuterar ikväll mot tabellnian IBF Linköping. 

Annons

TV: Landslagsspelaren om tuffa resan mot att bli vältränad

Casper Backby berättar om vändningen när han var yngre.

 

 

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: