Produktguiden

Innebandykungen AB köper Innebandybutiken.se

ANNONS

Innebandybutiken får ny ägare. Klassiska Karlskogaföretaget har förvärvats av Innebandykungen AB.

Förvärvet av Innebandybutiken breddar Innebandykungens verksamhet och stärker företagets verksamhet i Mellansverige.

– Det är med en stort mängd ödmjukhet och spänning vi kommer ta över Innebandybutikens föreningsavtal och såklart göra vårt yttersta för att vårda Innebandybutikens goda rykte hos både föreningar och kunder, säger Innebandykungens VD Christian Winkler till Innebandymagazinet.

Innebandykungen vill med köpet av Innebandybutiken bli den största nischade innebandyaktören.

– Vi jobbar med målet att bli störst i Sverige. I augusti 2021 startade vi en ny butik i Umeå och signerade i samband med detta tre nya föreningsavtal.

Innebandykungen som har sin huvudbutik i Göteborg har fram till nu inte varit framträdande i de områden som Innebandybutiken varit som starkast. Med förvärvet av Innebandybutiken ser Innebandykungen stora möjligheter att ta stora marknadsandelar.

– Vi har hittills saknat stabila och välskötta föreningar i mellan Sverige och med detta köp får vi just detta. Detta gör såklart också att vi nu ännu mer aktivt funderar på var butik nummer tre skulle fungera bäst.

Hur kommer de gamla kunderna och samarbetsklubbarna att märka av förändringen när Innebandybutiken blir en del av Innebandykungen?

- Att vi kan bibehålla eller kanske i vissa fall förbättrar kundernas behov av service har varit en av de viktigaste frågorna i samband med köpet. Då allt mer handel sker vi webbhandel. Patrik och Yvette har varit väldigt tydliga med vad de och deras kunder förväntar sig av en ny ägare. Jag ser fram emot att växla upp så att alla inblandande blir vinnare av den här förändringen.

Innebandykungen AB startade sin verksamhet i januari 2014 och omsatte de senaste två åren 9,7 respektive 8,8 miljoner kronor. Innebandybutiken omsatte under samma period 9,1 respektive 7,1 miljoner kronor.

Annons

TV: AIK-tränaren: ”Det är för få matcher i Allsvenskan”

Magnus ”Binge” Jäderlund: ”Vill vi lufta unga spelare och ge dem förtroende så kan vi inte bara ha 22 omgångar”

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Du kanske även vill läsa:
Innebandybutiken lägger ner efter 17 år
Innebandybutiken lägger ner efter 17 år
Den här artikeln handlar om: