Foto: Svensk Innebandy
SDF-SM

SDF-SM har fått nytt datum och ny spelort

ANNONS

Svenska Innebandyförbundet har kommit fram till ett nytt datum då det uppskjutna distriktslag-SM:et ska genomföras.

Årets upplaga av distriktslags-SM skulle ha gått av stapeln i Nyköping och Oxelösund i början av januari. Den rådande situationen kring coronapandemin tvingade evenemanget att skjutas fram och samtliga parter involverade i mästerskapet har därefter letat efter en ny lösning.  

Nu meddelar Svenska Innebandyförbundet, tillsammans med Onyx Innebandy och Visit Umeå, att SDF-SM 2022 byter spelort och kommer att spelas i Umeå. Mästerskapet arrangeras tillsammans med den lokala organisatören Västerbottens IBF och nya datum är satta till den 3-6 november 2022.  

– Vi vill tacka den lokala organisationen i Nyköping och Oxelösund och även Visit Umeå för hjälpen att fastställa när och var årets upplaga av distriktslags-SM skulle gå att genomföra, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson och fortsätter:  

– Coronapandemin tvingade oss att tänka om men nu ser vi fram emot att välkomna samtliga deltagare, publik med flera till Umeå innan vi därefter återvänder till Nyköping och Oxelösund för ytterligare ett fantastiskt evenemang. Umeå har tidigare stått som värd för distriktslags-SM och vi ser med tillförsikt fram emot vad staden kan erbjuda SDF-SM 2022.   

Förutom årets upplaga av SDF-SM så kommer Umeå även stå som värd för SDF-SM 2024. Ett mästerskap som spelas den 3-7 januari 2024. 

– Umeå fortsätter att vara ett starkt innebandyfäste i Sverige, något som bidragit till att vi fått utmärkelsen Sveriges bästa idrottsstad 2018, 2019 och 2021. När vi nu återigen får stå som värd för SDF-SM kommer vi att bjuda på gott värdskap, en fantastisk ny arena och en riktigt härlig innebandyfest. Vi ser verkligen fram emot att välkomna spelare, ledare och föräldrar till oss, säger Gabriella Hed Vall, evenemangsansvarig på Visit Umeå.  

Förra årets upplaga av SDF-SM tvingades även det att skjutas fram men kunde till slut genomföras i november 2021. Värd för fjolårets mästerskap var Nyköping och Oxelösund – och det blir alltså spelorter som turneringen återvänder till i början av 2023. 

– Vi är oerhört nöjda och glada att vi tillsammans med SIBF och våra vänner i Umeå kunde hitta en bra lösning för det uppskjutna SDF-SM 2022. Nu ska vi stå för ett fantastiskt värdskap då vi hälsar välkommen till Nyköping/Oxelösund och SDF-SM 2023 den 5-8 januari, säger Kecke Lundh, Klubbchef Onyx Innebandy.  

Källa: Pressmeddelande. 


Highlights SDF-SM-final: Västsvenska -Stockholm 2-5

Se alla målen


Highlights SDF-SM-final: Uppland-Småland 3-1

Se alla målen

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: