Bilder: Innebandy.tv
Allsvenskan norra/östra

TV: Här avgör Dalens nyförvärv seriefinalen mot RIG Umeå

"En skön lagseger" - men RIG behåller serieledningen i Allsvenskan Norra.

Landslagsmeriterade schweiziskan Esther Jeyabalasingam värvades av Malmö och inledde den här säsongen i SSL. Men i november blev det klart att hon bytte söder mot norr, Malmö mot Dalen, och där fick hon en nyckelroll i gårdagens seriefinal i Allsvenskan Norra mot RIG Umeå. Vid ställningen 4-4 snappade hon upp en felpassning och kunde snyggt placera in 5-4 som skulle bli matchavgörande (se målet i klippet ovan). Matchen slutade 7-4.

– Härligt med seger! Vi blandar och ger lite första två perioderna. Men sedan i tredje perioden spelar vi betydligt mer kontrollerat och får även med oss ett powerplay som vi gör 6-4-målet i. Vilket blir matchavgörande. En skön lagseger, säger Dalens tränare Caroline Stattin till Innebandymagazinet.

Detta var Dalens fjärde raka vinst, men RIG behåller serieledningen med fyra poängs marginal. Dalen har dock en match mindre spelad.

Annons

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.

Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)