Herrettan

Två mål på 26 sekunder när Skälby vann seriefinalen mot Falun

ANNONS

TV+TEXT: Favoriten Skälby rycker ifrån i toppen - "Ett riktigt hett möte"

Skälby placerades etta i Herr1an Mellersta i Innebandymagazinets tippning inför säsongen, bland annat för att de hade lyckats värva hem poängmaskinen Anton Dahlström från Örebro och för att de har spännande talanger på gång upp med 05-födde Jonathan Berglund i spetsen. Och laget har levt upp till de högt ställda förväntningarna. Igår spelade man en seriefinal hemma mot Falun Utveckling och redan inför matchen låg man tre poäng ovanför gästerna. Nu har Skälby ryckt ifrån till sex poängs försprång och därmed tagit ett bra grepp om serieledningen, även om man har en match mer spelad än Falun.

Segersiffrorna mot Falun skrevs till 9-4 och en avgörande sekvens var i mitten på tredje perioden när man gjorde två mål, till 5-2 och 6-2, inom loppet av 26 sekunder (se båda målen i klippet ovan).

– Ett riktigt hett möte med mycket dueller där vi står upp riktigt bra. Det märktes att det var två topplag som möttes och såklart riktigt skönt att vi går vinnande ur striden, säger Skälbys tränare Martin Nilsson till Innebandymagazinet.

Detta innebar att Faluns svit på tre raka vinster bröts. Skälby tog i stället femte segern i rad. Noterbart är att Jonathan Berglund gjorde två mål för Skälby och spelade dessutom fram till två mål och Oskar Backlund stod för tre poäng, varav ett mål.

Annons
FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: