Bergs IK förlorade mot Kalmarsund
Montage
Matchrapport

Storseger för Kalmarsund borta mot Bergs IK

ANNONS

Kalmarsund tog en enkel seger mot Bergs IK borta i Ljungsbro Sporthall i division 1 östra Götaland herr. Laget dominerade matchen, som slutade 10-5 (5-3, 2-1, 3-1).

– Det är bara bittert erkänna att Kalmarsund var det bättre laget idag. Vi får svårt att ta oss ikapp det underläget som vi hamnar i, efter en svag sekvens i första perioden. Man har inte råd att bjuda på sånt mot ett bra lag i den här serien. Nu ligger fokus på nästa helg med dubbla matcher, kommenterade Bergs IK:s assisterande tränare Anton Nydén.

Kalmarsunds tränare Jimmie Nilsson om matchen:

– En sen fredagsmatch borta är det lätt att man inte är med och "sitter kvar i bussen. " Men istället är det som vi tar bussen och kör över dem och avgör redan i första perioden.

Segern var Kalmarsunds sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan.

Kalmarsund var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-5.

Kalmarsund var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 4-7.

Kalmarsund stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 4-7 till 4-10.

Jesper Fransson reducerade förvisso, men närmare än 5-10 kom inte Bergs IK. Kalmarsund tog därmed en stabil seger.

Resultatet innebär att Bergs IK ligger kvar på fjärde plats och Kalmarsund på andra plats i tabellen.

Nästa motstånd för Bergs IK är CL98IC A. Lagen möts fredag 4 februari 19.40 i Ljungsbro Sporthall. Kalmarsund tar sig an Hovslätt hemma lördag 12 februari 13.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge

Den här artikeln handlar om: