#ibsilly
Falun förstärker truppen.
Foto: AC Kårhag
SSL

Klart: Falun lånar in stjärnan

ANNONS

Tom Colling avslutar säsongen hos de regerande svenska mästarna.

Tom Colling valde tidigare under säsongen att lämna Karlstad, klubben som han representerat under hela sin seniorkarriär. Den nyblivna 31-åringen kopplades ihop med flera lag och för en tid sedan kom nyheten att han, tillsammans med brorsan Adam, väljer spel i Herr1an-laget Nilsby till nästa säsong.

Innan centern drar på sig den blåa Nilsby-tröjan så kommer han däremot representera ett annat lag, och det är inte vilket lag som helst: Regerande svenska mästarna Falun. Giganten presenterar nu Tom Colling som ny spelare för resten av säsongen. 

– Det känns förstås superkul! Roligt att få vara med i och kring världens bästa lag. Det känns jätteinspirerande och kul att få avsluta säsongen i Falun, säger Colling till Faluns hemsida och fortsätter: 

– Ganska speciellt att komma in som en sorts ”deadlineförstärkning”, jag har ju bara spelat i Karlstad egentligen. För min del har den här säsongen inneburit framförallt väldigt lite matcher, så man har ju haft väldigt lugna helger. Sedan har jag tränat på i princip som vanligt, men klart det känns kul att nu få komma igång och träna på allvar och även att se och spela med de bästa.

Tom Colling Foto: Anders Andersson.

Faktum är också att Toms lillebror Adam gjort en säsong i Falun, 2018/19.

– Adam hade bara positivt att säga om Falun. Han var hur imponerad som helst av föreningen, laget och allt runtomkring. Han sade att det var hur proffsigt som helst så han tyckte att det bara var att köra.

Faluns sportchef Rickard Hedlund om sitt nyförvärv:

– Jag har följt Tom sedan han var liten och vi har haft dialog i över 10 år. Jag tycker att han varit Allsvenskans MVP i många år och borde egentligen spelat mer i Superligan än vad det blivit. En komplett spelare, kan spela på alla positioner så det är en perfekt spelare att få in såhär inför slutspurten. Vi hoppas ju att div 1-laget ska ta klivet upp i Allsvenskan och vill att spelarna som är i den miljön ska kunna slutföra säsongen där.

– Det är en bökig tid på året, inte minst när pandemin är en faktor. Så vi vill jobba mycket med hängslen och livrem, det känns viktigt att ha en bred trupp. Tanken är framförallt att Tom kommer vara med och träna och som lite back-up om något skulle hända i ordinarie trupp. Där blir Tom en bra tillgång. Han borde som sagt ha spelat med i SSL än vad han gjort men vem vet, han får kanske vara med hela vägen till ett SM-guld nu efter många år i innebandyns tjänst.

Annons

Highlights: Falun-Växjö 8-7 SD

Matchrapporter: Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: