Jönköping förlorade mot Storvreta

Storvreta besegrade Jönköping – är ny serieledare

Superligan SSL herr har en ny serieledare: Storvreta. Laget mötte Jönköping borta, i Jönköpings Idrottshus, på torsdagen och vann med 7-6 (4-3, 1-2, 1-1, 1-0) efter förlängning. Storvreta ligger på samma poäng som Linköping i tabellen. Linköping har dock två matcher mindre spelade. Jönköping ligger på tolfte plats.

Segermålet för Storvreta stod Tobias Gustafsson för 3.03 in i förlängningen.

Storvreta har nu fyra raka segrar. Jönköping har åtta förluster i rad.

I första perioden var det Storvreta som var starkast. Laget vann perioden med 3-4.

I andra perioden var det i stället Jönköping som hade greppet. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 5-5.

Jönköping gjorde 6-5, på nytt genom Martin Glimberg efter 2.57 i tredje perioden.

Storvreta kom tillbaka, och gjorde 6-6 genom Rasmus Sundstedt efter 10.11. I förlängningen tog det 3.03 innan Storvreta också avgjorde till 6-7. Matchvinnare för bortalaget blev Tobias Gustafsson, framspelad av Albin Sjögren.

Storvretas Albin Sjögren stod för tre poäng, varav ett mål. Jönköpings Joel Nyström gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Simon Hult gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Jönköping tar sig an Helsingborg i nästa match borta söndag 30 januari 15.00. Storvreta möter Falun hemma lördag 29 januari 15.00.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö