Foto: Marcus Aronsson
Allsvenskan norra

AIK tappar en nyckelspelare till Herr3an

ANNONS

Dennis Blomberg lämnar AIK för spel med Huddinge men han lämnar inte föreningen helt och hållet.

AIK:s stjärnnyförvärv förra säsongen, Dennis Blomberg, lämnar klubben och återvänder till sin moderklubb Huddinge IBS som slåss om att gå upp till Herr2an. Efter två framgångsrika säsonger i Schweiz återvände 32-åringen till Sverige inför förra säsongen och många höjde på ögonbrynen när den före detta Djurgårdaren valde att spela med AIK. 

Men den här säsongen har Blomberg inte spelat många minuter och nu står det klart att han lämnar AIK fast ändå inte.

– Hade redan innan säsongen tankar på att trappa ner eller sluta. Sen bröt jag näsan ganska allvarligt första träningsmatchen och då blev valet ganska enkelt, säger Blomberg till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Jag har bara spelat tre perioder i serien i mitten av säsongen men mer blev det inte! Huddinge har en skada på en viktig spelare så då ringde min gamla högerflank-kollega Patrik Sinirius, som är tränare där, och sa att det var dags att komma hem. Självklart vill man hjälpa till.

Under tiden som Blomberg varit skadad och inte spelat så har han fungerat som assisterande tränare till Magnus ”Binge” Jäderlund. En roll som det blir hur då med nu?

– Jag kommer fortsätta som assisterande tränare i AIK.

Är det en tillfällig nedtrappning eller har du planer på att fortsätta elitsatsa längre fram?   

– Det får vi ta senare, jag hade ju slutat redan så får se spel i Herr3an som en upptrappning istället, skratt. 

En annan allsvensk spelare som trappat ner inför denna säsong är Sebastian Gejskog och han snittar sju poäng per match för Onyx i Herr3an. Kommer du kunna matcha hans snitt?

– Tror det skulle vara helt fel om jag sa ja på denna fråga. Men jag är väl värvad för att göra poäng i vanlig ordning! Men blir ju återigen äldst i laget så rutin är väl det jag kommer bidra mest med.

Med åtta matcher kvar att spela leder Huddinge serien med tre poäng före Skogås/Trångsunds IBK och det är bara ettan som går direkt upp till Herr2an. En uppflyttning som Blomberg nu ska se till bli verklighet.

– Vad jag förstått så finns det ingen annan målsättning än att gå upp, så våra chanser ska vara goda!

Annons

AIK-tränaren: "Vi har ett sjukt brett lag"

Magnus "Binge" Jäderlund om läget i AIK och siktet på SSL-kval.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: