Strängnäs vann mot Hudik/Björkberg

Strängnäs vann efter avgörande i förlängningen mot Hudik/Björkberg

Strängnäs väg till seger mot Hudik/Björkberg hemma i Allsvenskan norra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 8-7 (2-2, 1-2, 4-3, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte i förlängningen blev Harry Karlsson som stod för det avgörande målet.

Hudik/Björkbergs tränare Daniel Holm om matchen:

– En jämn och tight match där vi inte är tillräckligt kliniska i våra avslutslägen och inte heller stänger till defensiven så som vi vill. Vi har endast tre backar med till match på grund av sjukdom och skador och det stör ju oss markant i både spel med och utan boll, tycker dock att vi ska kunna knyta ihop säcken ändå i tredje men eloge till Strängnäs som slet sig tillbaka.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

Hudik/Björkberg var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

I tredje perioden var det Strängnäs som var starkast. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter tre perioder var 7-7.

I förlängningen tog det 1.55 innan Strängnäs också avgjorde till 8-7. Matchvinnare för hemmalaget blev Harry Karlsson, på pass av Hampus Grundel.

Noterbart är att Pelle Hansson gjorde tre mål för Strängnäs och totalt sex poäng, Ahmad Aldeeb stod för fyra poäng, varav två mål och Kalle Karlsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Dessutom att Hudik/Björkbergs Pelle Hedlund gjorde ett mål och totalt fyra poäng och Jonas Larsson gjorde fyra mål för.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde plats i tabellen. Hudik/Björkberg är på nionde plats.

Strängnäs tar sig an Bele Barkarby i nästa match hemma söndag 30 januari 16.00. Hudik/Björkberg möter Visby IBK borta lördag 12 februari 17.00.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Partille tog revansch på Strängnäs Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Dålig första period sänkte Fagerhult Habo