Foto: Albin Skur
Allsvenskan södra

"Jag vill vara med och ta Karlstad till SSL-kval"

ANNONS

Simon Zetterling om uppdraget att ta Karlstad till SSL-kval.

Kampen runt SSL-kvalstrecket i Allsvenskan Södra är riktigt tuff och sex lag är med och fajtas om de två sista kvalplatserna just nu när det återstår nio matcher för de flesta lagen. Karlstad IBF ligger just nu fyra i tabellen och innehar för tillfället den sista kvalplatsen. Igår presenterade man en joker som ska bli tungan på vågen i kampen om en kvalplats, forwarden Simon Zetterling. 

– Ja precis, de stämmer. Karlstad hörde av sig och kom med en bra helhetslösning som passade och jag har fått tillbaka suget för innebandy på högre nivå igen, så det ska bli kul, säger Zetterling till Innebandymagazinet.

26-åringen har spelat fyra säsonger i Allsvenskan med Craftstaden där han öste in cirka 40 poäng i snitt per säsong. De två senaste säsongerna har han även spelat i SSL med först Växjö och sedan Kalmarsund. Men den här säsongen har Zetterling spelat i Herr4an med sin moderförening IF Ariel och där har han dominerat fullständigt och snittat nästa sju poäng per match. Så det är en poängmaskin med gott självförtroende som ansluter till Karlstad.    

– Jo men det är såklart alltid kul att göra poäng och det ger självklart självförtroende. Men det blir en helt annan nivå nu och det vet man ju om.

Zetterling har precis byggt hus i Oskarshamn så han kommer inte flytta upp till Karlstad utan han kommer mest vara med på matcherna men han ska även försöka vara i Karlstad så mycket som möjligt på veckodagarna. Karlstad skrev igår på sina sociala medier att Zetterling skulle bli en joker för resten av säsongen och det hoppas poängmaskinen kunna leva upp till. 

– Ja, jag hoppas kunna bidra med hårt jobb och även en hel del poäng, jag vill vara med och ta Karlstad till SSL-kval.

I helgen möter Karlstad Lindås Rasta som ligger en poäng bakom i tabellen och då är det tänkt att Zetterling ska debutera för sin nya klubb. Det kommer även bli en återförening med Robin Lennartsson och Victor Sjöstedt som Zetterling spelat med tidigare i Craftstaden. Matchen spelas 14.00 på lördag i Göteborg.

Annons

Highlights: Höllviken-Karlstad 4-5

Se alla målen

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: