endre if
Glädje i Endre efter femte raka vinsten.
Foto: Bruno Lundberg
Superligan

Endre-tränaren: ”Tänker att mycket avgörs i januari”

ANNONS

Formstarka laget allt närmare en topp 4-placering.

Femte raka segern i SSL och totalt sex poäng på två dagar för Gotlands stolthet på damsidan, Endre. Under söndagen kom en stabil och klar seger mot Lund som avgjordes i den tredje perioden.

– Det känns jättebra att få med sig tre poäng hem till ön från Skåne. Jag var inte alls nöjd med vår insats i fredags mot JIK men i dag var tjejerna påkopplade på ett helt annat sätt vilket också behövdes. Lund är svåra att möta, säger Endres tränare Bruno Lundberg till Innebandymagazinet.

När Lund besegrades med 6-2 var det Ellen Bäckstedt som var stjärnan på plan.  

– Jag håller med, hon hade jättebra driv i dag. Roos, Gerig och Berglund är också bra tillsammans med Stina Ander som gör sin bästa match för säsongen.

21-årige Strömsbro-produkten Ebba Bognesand vill även Bruno Lundberg plussa för.

– Absolut, hon gör sin andra 20-minutersmatch och gör det med den äran samt Ellen Westberg som agerar väldigt tryggt och stabilt i kassen.

Se highlights från segern mot Lund:

Vi är inne i andra halvan av ”mörka och gråa” januari, hur känns det i laget när det fortfarande är ganska långt till vårens SM-slutspel?

– Jag tänker att väldigt mycket avgörs i januari. Det är nu positionerandet börjar. Vi är mitt inne i en sträcka av serien då det kan vara svårt med fokus. Det är mörkt, fast det blir ljusare, och det är långt till slutspel. Att vara fast i sin tro, motivation och glöd är stora nycklar i januari och början på februari.

Men för dig finns det väl inte tråkiga tider med innebandyn?

– Det vet du, jag själv älskar i och för sig alla tider med innebandyn.

Annons

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: