Djurgården förlorade mot Pixbo Wallenstam

Väntad seger för Pixbo Wallenstam som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Pixbo Wallenstam, och så blev det också när det formstarka laget mötte Djurgården på bortaplan. Efter segersiffrorna 9-8 (2-2, 4-2, 2-4, 1-0) efter förlängning har nu Pixbo Wallenstam sex raka segrar. Djurgården har fyra förluster i rad i Superligan SSL herr.

Pixbo Wallenstams tränare Thomas Hammar Andersson tyckte så här om matchen:

– Svårt att hinna utvärdera förlängningen något mer än att gamma är äldst, tog tag i bollen och bestämde sig för att vi skall ha bonuspoängen efter en riktigt dålig match av oss inställningsmässigt. Sen gör Djurgården det bra men vi har tillfällen att spela av matchen men är inte ödmjuka efter alla segrar.

Martin Östholm blev matchhjälte med sitt avgörande 9-8-mål efter bara 22 sekunder i förlängningen.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

I andra perioden var det Pixbo Wallenstam som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 4-6.

I tredje perioden var det Djurgården som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter tre perioder var 8-8.

I förlängningen tog det 22 sekunder innan Pixbo Wallenstam avgjorde till 8-9. Matchvinnare för bortalaget blev Martin Östholm, framspelad av Linus Nestorsson.

Djurgårdens Filip Rönnkvist stod för sex poäng, varav fyra mål. Pixbo Wallenstams Martin Östholm gjorde två mål och totalt fyra poäng, Gustav Fritzell gjorde tre mål för och Linus Nestorsson hade tre assists.

Pixbo Wallenstams nya tabellposition är sjätte plats, medan Djurgården är på 13:e plats.

Onsdag 26 januari möter Djurgården Hagunda borta 19.00 och Pixbo Wallenstam möter Kalmarsund borta 18.30.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun