Täby förlorade mot Thorengruppen

Thorengruppen ny serieledare efter seger mot Täby

Thorengruppen slog Täby borta med 10-4 (2-2, 2-2, 6-0) och är ny serieledare i Superligan SSL dam efter 16 spelade matcher, en poäng före Pixbo. Pixbo har dock en match mindre spelad. Täby ligger på nionde plats i tabellen.

– Resultatmässigt jämn match tycker jag väl inte att 4-10 är men efter två perioder är det jämnt. Tycker vi går ut med bra energi i två perioder under tredje perioden är vi med ända till vi får en utvisning som de lyckas förvalta och i nästföljande byte gör vi ett självmål... Hade vi klarat utvisningen hade energitillskottet i laget varit helt annat. Man får inte glömma att det är ett fruktansvärt bra lag vi möter och när de får träff gör de mål på allt, kommenterade Täbys tränare Maimon Abdallah.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 4-4 efter två perioders spel.

Thorengruppen spelade bra i tredje perioden och gick från 4-4 till 4-10 genom två mål av Sofia Joelsson, ett mål av Oona Kauppi, ett mål av Myra Aggestål, ett mål av Maja Viström och ett mål av Emelie Wibron och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 42 sekunder kvar att spela.

Noterbart är att Oona Kauppi gjorde tre mål för Thorengruppen och spelade dessutom fram till tre mål, Sofia Joelsson stod för fyra poäng, varav tre mål, Sandra Svärd hade tre assists och Emelie Wibron gjorde ett mål och totalt tre poäng. Dessutom att Täbys Ranja Varli gjorde tre mål och Vilma De Gysser gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Täby tar sig an Pixbo Wallenstam i nästa match borta lördag 29 januari 13.30. Thorengruppen möter Jönköping borta måndag 24 januari 19.00.

Matchrapporter: Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre