Timrå vann mot IBK Luleå
Montage
Matchrapport

Storseger för Timrå hemma mot IBK Luleå

ANNONS

Timrå hade en riktig målfest när man besegrade IBK Luleå hemma i Timrå Sporthall i division 1 Norrland herr. Timrå vann med hela 14-4 (6-0, 5-3, 3-1).

– Det var två lag med ett reducerat manskap där vi fick en bra start där vi egentligen avgjorde matchen efter 6-0 i första perioden, i andra så fortsätter vi att skapa och gör mål men släpper in lite enkla mål för Luleå men i stora hela så var det aldrig någon diskussion om vilka som var det starkaste laget, plus till Erik Byrinder, Hampus Strömberg samt matchens spelare Oskar Nilsson-Böös som med en dubbelicens från Vattjom gjorde debut för oss, kommenterade Timrås tränare Tomas Lindström.

IBK Luleås tränare Pär Johansson tyckte till om matchen:

– Vi kommer helt fel in i första och Timrå straffar oss totalt. Andra och tredje är vi med i men med den tunga uppförsbacken sedan första så har vi inte ork att göra mer.

Därmed har Timrå vunnit fem matcher i rad.

Timrå spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 6-0 genom mål av Hampus Strömberg, Alexander Johansson, Mattias Wahlström, Axel Skjöld, Erik Byrinder och Alexander Johansson Säther. Det skulle komma mer från Timrå. Timrå var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 5-3 och ställningen efter två perioder var 11-3.

Timrå vann också tredje perioden 3-1 och matchen med hela 14-4.

Timrås Hampus Strömberg stod för fem poäng, varav fyra mål, Alexander Johansson gjorde ett mål och totalt fem poäng, Erik Byrinder gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål och Noah Dahlström gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Timrå på femte plats och IBK Luleå på tionde plats.

Timrå tar sig an IBF Dalen i nästa match borta söndag 13 februari 16.00. IBK Luleå möter Holmsund City hemma lördag 29 januari 13.00.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Timrå tog hemmaseger mot Jemtland IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv

Den här artikeln handlar om: