Lidköping vann mot Fristad

Lidköping avgjorde tät match mot Fristad i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Lidköping och gästande Fristad var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Lidköping och vann matchen i division 1 västra herr med 6-5 (2-1, 1-2, 3-2).

– En tajt match där vi har lägen att avgöra i ett tidigare skede men vi hade svårt att trycka in bollen. Men skönt med vinst och framförallt viktiga tre poäng, kommenterade Lidköpings tränare Jonas Olsson.

Fristads tränare Fredrik Gustavsson tyckte till om matchen:

– En jämn match som kunde gått åt båda hållen. Vi är lite slarviga med boll och tappar den lite för lätt.

I första perioden var det Lidköping som var starkast. Laget vann perioden med 2-1.

I andra perioden var det i stället Fristad som hade greppet. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Fristad tog ledningen med 3-4, på nytt genom Mattias Karlsson efter 11.17 i tredje perioden.

Lidköping gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 3-4 till ledning med 6-4. Det sista målet kom med 01.22 kvar av matchen.

Alexander McVey reducerade dock för Fristad som med 6-5 gav matchen liv igen med bara en minut kvar att spela.

Noterbart är att Lidköpings Robert Olausson stod för fyra poäng, varav två mål. Dessutom att Fristads Axel Malmgren hade tre assists.

Lidköpings nya tabellposition är fjärde plats, medan Fristad är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Lidköping är Stenungsund. Lagen möts söndag 30 januari 14.30 i Idrottens hus. Fristad tar sig an Skoghall hemma lördag 29 januari 14.00.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad