Foto: FBC Kalmarsund
#ibsilly

Kalmarsund värvar in lovande spelare från Herr1an

ANNONS

SSL-laget Kalmarsund har skrivit en dubbellicens med en forward som öst in poäng i Herr1an.

Förra säsongens semifinallag Kalmarsund ligger just nu utanför en slutspelsplats på en nionde plats i tabellen. Helgens match mot Helsingborg blev uppskjuten till början av februari men när laget möter Pixbo Wallenstam på onsdag har man tillgång till en ny spelare i form av en poängfarlig forward. 

Det är 22-åriga Jonathan Karlbergs som plockas in på en dubellicens från grannklubben CL98IC, som spelar i Herr1an. Där har forwarden öst in 34 poäng fördelat på 19 mål och 15 assist på 13 matcher. Med dubbellicensen kommer Karlberg kunna representera båda klubbarna fram till 28 februari.

– Mycket spännande att få in Jonathan till oss. Den i mina ögon bästa offensiva spelaren i regionen just nu, som inte varit i SSL. Handlederna och spelförståelsen som han sitter inne på får man gräva djupt efter även på högsta nivå. Vi har haft en plan att ställa en fråga om Jonathan redan innan Max Källerteg lämnade oss, men nu blev timingen perfekt då vi är i behov av ett högerfattat alternativ framåt. Vi tackar CL98 för ett gott samarbete och ser mycket fram emot att se vad Jonathan kan leverera på yttersta elitnivå hos oss, säger Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson till lagets hemsida.

Den före detta Kalmarsundsspelaren Johan Wittberg, som la klubban på hyllan efter nio säsonger i Kalmarsund i våras, är nu verksamhetsutvecklare i sin moderklubb CL98 och han säger så här om Jonathan:

– Det är såklart roligt att Jonathan får chansen i SSL och han är så väl värd den då han tillhör Division 1:s bästa spelare. Att en spelare som gått genom alla leden i CL98 får denna möjligheten hoppas jag motiverar våra övriga spelare och ungdomar att chansen finns om man gör det bra hos oss. Sedan har vi själva satt oss i ett bra läge i tabellen inför slutspurten och går såklart för en kvalplats, så vi kommer att ha en tät dialog om när och hur mycket Jonathan ska vara en del av FBC Kalmarsunds matcher.


Highlights: Kalmarsund-Storvreta 2-7

Se alla målen från Kalmarsunds senaste match

 

  

 

  

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: