Superligan

Highlights: Täby-Thorengruppen 4-10

Se alla målen från mötet i Svenska Superligan mellan Täby och Thorengruppen.

Thorengruppen är nya serieledare efter dagens seger mot Täby. Just nu leder man man en poäng över Pixbo Wallenstam. Men Pixbo har en match mindre spelad eftersom dagens match mot Warberg blev uppskjuten. Täby hade chansen att gå upp på en slutspelsplats om man tog poäng men stockholmarna ligger kvar på en nionde plats.

Det här var Thorengruppens tolfte tvåsiffriga vinst och den tredje raka. Svenska mästarna snittar osannolika 10,4 mål per match denna säsong. Inte mindre än fyra Thorengruppen spelare ligger i toppen av poängligan där Sofia Joelsson leder på 49 poäng.

Täby hängde med i två perioder och efter 40 minuters spel stod det 4-4. I sista perioden hade dock Thorengruppen ett par växlar till och vann sista perioden med 6-0. Täbys sista mål var dock en riktigt fin delikatess signerat Vilma De Gysser.

Världens bästa spelare, Veera Kauppi saknades idag, hon skadade sig i förra matchen och blir borta ett tag med ett misstänkt benbrott. I hennes frånvaro klev tvillingsyrran Oona fram och blev poängbäst med 3+3.

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.

Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)