Falun fortsätter vara svårslaget – tog sjunde segern i rad

Det var upplagt för en riktigt het drabbning när två av de formstarkaste lagen i Superligan SSL herr möttes i Guide Arena. Och hemmalaget Falun vann mot Växjö. 8-7 (2-1, 2-6, 3-0, 1-0) skrevs resultatet till efter förlängning, som betyder att fjärdeplacerade Falun tog sjunde segern i följd, och att Växjö samtidigt förlorade efter sju segrar i rad.

Växjös tränare Johan Schönbäck tyckte så här om matchen:

– Ni har rätt, vinstsviten bröts. En svängig match där mycket handlade om kontroll på känslor. I andra perioden tappar Falun fokus och i tredje blir vi stressade. Det ger det andra laget enorma fördelar.

Malte Lundmark blev matchhjälte med sitt avgörande 8-7-mål 2.54 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Växjö inledde bäst och tog ledningen genom Adam Nilsson efter 4.19, men Falun kvitterade genom Casper Backby. Och Falun hann också ta ledningen, genom Rasmus Enström. I andra perioden var det i stället Växjö som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-6 och ställningen efter två perioder var 4-7.

Falun hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-0 och ställningen efter tre perioder var 7-7.

I förlängningen tog det 2.54 innan Falun också avgjorde till 8-7. Matchvinnare för hemmalaget blev Malte Lundmark.

Noterbart är att Adam Nilsson gjorde tre mål för Växjö och spelade dessutom fram till två mål. Dessutom att Faluns Emil Johansson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Växjö stannar därmed kvar på femte plats.

Lördag 29 januari möter Falun Storvreta borta 15.00 och Växjö möter Linköping borta 18.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun