Warberg vann mot Karlstad IBF

Warberg slog Karlstad IBF på hemmaplan

Warberg vann mötet i Allsvenskan södra herr på hemmaplan mot Karlstad IBF, med 7-5 (4-2, 1-1, 2-2).

– En bra match för publiken med mycket fart och kamp. Karlstad har mycket spets och hänger sig kvar länge i matchen. Det var starkt av oss att kunna komma tillbaka efter 5-5. Bra karaktär av grabbarna, kommenterade Warbergs tränare Johan Astbrandt.

Karlstad IBF:s tränare Peter Nordström om matchen:

– En jämn och väldigt bra innebandymatch där Warberg avgjorde sent i matchen. En tung förlust.

Warberg hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.16 genom Max Källerteg, och gick upp till 2-0. Karlstad IBF kom tillbaka och kvitterade.

Innan perioden var över hade Warberg dock ryckt åt sig ledningen med 4-2. Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Tredje perioden slutade 2-2 och Warberg vann matchen med 7-5.

Noterbart är att Mattias Kongstad gjorde två mål för Warberg och spelade dessutom fram till ett mål.

För Karlstad IBF gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Warberg är på andra plats.

Warberg tar sig an Örebro Innebandy i nästa match borta lördag 29 januari 14.00. Karlstad IBF möter Höllviken borta söndag 23 januari 17.00.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF