Sundsvall FBC vann mot IBK Luleå

Sundsvall FBC utklassade IBK Luleå på hemmaplan

Sundsvall FBC dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot IBK Luleå i division 1 Norrland herr med hela 18-4 (4-1, 5-0, 9-3).

IBK Luleås tränare Pär Johansson:

– Vi har inte orken att matcha en duktigt Sundsvall och siffrorna drar iväg. Bara att ladda om för ny match.

Segern var Sundsvall FBC:s femte på de senaste sex matcherna.

Sundsvall FBC hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.54 genom Dennis Hellhoff, och gick upp till 3-0 innan IBK Luleå svarade.

I periodpausen hade Sundsvall FBC ledningen med 4-1. I andra perioden var Sundsvall FBC starkast och gick från 4-1 till 9-1 genom mål av Joel Vågeteg, Melker Grönholm, Christoffer Johansson, Noah Norlander och Jesper Persson. Sundsvall FBC var långt ifrån nöjt där. Sundsvall FBC vann också tredje perioden 9-3 och matchen med hela 18-4.

Noterbart är att Melker Grönholm gjorde tre mål för Sundsvall FBC och spelade dessutom fram till tre mål, Viktor Hammarstedt stod för sex poäng, varav tre mål, Christoffer Johansson gjorde två mål och totalt fem poäng, Joel Vågeteg gjorde tre mål och totalt fyra poäng, Noah Norlander gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål, Jesper Persson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Dennis Hellhoff gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Det här betyder att Sundsvall FBC är i fortsatt serieledning, med 39 poäng efter 15 matcher, och IBK Luleå på tionde plats med tolv poäng.

I nästa omgång har Sundsvall FBC Gimonäs Umeå hemma i Sundsvalls Sporthall, söndag 30 januari 16.00. IBK Luleå spelar borta mot Timrå söndag 23 januari 13.00.

Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv