Rönnby U vann mot Fröjered

Ombytta roller när Rönnby U besegrade Fröjered

På lördagen möttes Rönnby U och gästande Fröjered i Mälarenergi Arena i Allsvenskan västra dam. Senast lagen möttes tog Fröjered en enkel seger med 7-1, men den här gången var det Rönnby U som vann. Slutresultatet blev 6-2 (2-0, 1-1, 3-1).

I början av matchen var Rönnby U starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Gry Norstedt i mitten av perioden. Rönnby U ökade ledningen till 3-0 genom Frida Eklund efter 15.59 i andra perioden.

Fröjered reducerade dock till 3-1 genom Alva Härnborg med 03.26 kvar att spela. Rönnby U tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.53 genom Emelie Löwgren, och gick upp till 5-1 innan Fröjered svarade.

Innan matchen var över hade Rönnby U gjort 6-2.

Rönnby U:s Gry Norstedt stod för tre poäng, varav två mål.

Rönnby U ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Fröjered är på femte plats.

Onsdag 26 januari 19.30 spelar Rönnby U hemma mot Nykvarn. Fröjered möter Skoghall borta i Hammarö Arena lördag 29 januari 16.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann enkelt hemma mot Fröjered Fröjered vann enkelt hemma mot Hagfors Uddamålsseger för Fröjered som besegrade Telge SIBK Katrineholm vann enkelt hemma mot Fröjered Fröjered vann efter avgörande i förlängningen mot Lockerud/Mariestad