Nykvarn Ungdom förlorade mot Hudik/Björkberg

Hudik/Björkberg tog hem mötet med Nykvarn Ungdom i Furuborghallen

Hudik/Björkberg tog till slut hem segern mot Nykvarn Ungdom i matchen borta i Furuborghallen på lördagen. Matchen i Allsvenskan norra herr slutade 4-5 (0-1, 1-4, 3-0).

Hudik/Björkbergs tränare Daniel Holm:

– Vi gör en stabil försvarsinsats under 60 minuter med en duktig målvakt längst bak. Sedan tar vi vara på våra chanser och får bra träff på våra spelvändningar.

Hudik/Björkberg tog ledningen efter 5.53, genom Pelle Hedlund framspelad av Anton Frisk. Även i andra perioden var det Hudik/Björkberg som var starkast. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 1-5.

Karljohan Ahlroth, Kevin Rigogiannis och Karljohan Ahlroth reducerade tre gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 4-5 kom inte Nykvarn Ungdom.

Karljohan Ahlroth gjorde tre mål för Nykvarn Ungdom och spelade dessutom fram till ett mål.

Nykvarn Ungdom stannar därmed i serieledning, och Hudik/Björkberg på åttonde plats, i tabellen.

Nykvarn Ungdom tar sig an Sätra i nästa match hemma lördag 29 januari 15.00. Hudik/Björkberg möter Strängnäs borta onsdag 26 januari 19.30.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för Linköping – efter 7-6 mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF