Allsvenskan norra

Highlights: Nykvarn-Hudik/Björkberg 4-5

Se alla målen från mötet i Allsvenskan Norra där Hudik/Björkberg slog Nykvarn med 5-4.

Tabellåttan Hudik/Björkberg skrällde rejält när man slog serieledarna Nykvarn på bortaplan med 5-4. Men trots segern och förlusten så behåller båda lagen sina placeringar i tabellen.

Inför matchen hade Nykvarn en liten målvaktskris då båda målvakterna befarades vara sjuka i Covid. Så de värvade in 50-åriga fd SSL-målvakten Michael Ottosson från föreningens Herr3an-lag. Det så länge ut som att Ottosson skulle få stå i matchen då Nykvarn bara anmält en målvakt i IBIS. Men när matchen startade så var ordinarie målvakten Henrik Ojeda Mayta uppskriven på matchprotokollet och stod hela matchen.

Hudik ledde med hela 5-0 efter 36 minuters spel och såg ut att gå mot en säker vinst. Men i tredje perioden så höjde sig Nykvarn och de var så när på att hämta ikapp underläget. I spel 6 mot 5 hade Nykvarn två riktigt farliga lägen i matchen sista sekunder men Lucas Davidsson satte fram hjälmen och stängde ner krysset.

– Vi gör en stabil försvarsinsats under 60 minuter med en duktig målvakt längst bak. Sedan tar vi vara på våra chanser och får bra träff på våra spelvändningar, Hudik/Björkbergs tränare Daniel Holm.

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)