Superligan

Highlights: Karlstad-Västerås Rönnby 5-7

Se alla målen från mötet i SSL Dam mellan Karlstad och Rönnby som slutade 5-7.

Rönnby behåller sin tredjeplats i tabellen efter segern och detta var västeråsarnas sjunde raka bortaseger för säsongen. Sju bortasegrar är något som man även delar med ettan och tvåan i serien, Pixbo och Thorengruppen. Karlstad ligger kvar på sin sjunde plats.

– Vi har bra stämning i laget och kanske att bussresorna får oss mentalt förberedda på ett bra sätt, kommenterade Västerås Rönnbys tränare Andreas Harnesk.

Detta var Karlstads fjärde raka match med fem gjorda mål och vid de tre tidigare tillfällena har det räckt till minst en poäng. Faktum är att Karlstad inte har gjort över fem mål en enda match denna säsong än. Fyra raka är även en svit för succényförvärvet, 17-åriga Saga Thorén, som gjort mål i alla fyra matcher sedan hon lyftes upp till A-laget. Här gjorde hon två mål i samma match för första gången.

Poängbäst i hemmalaget blev Linnea Juhlin med 0+3 och i bortalaget Jonna Sjöberg med 2+2.

Karlstad ledde med 5-4 inför sista perioden men man tappade matchen i mitten av sista perioden då Rönnby gjorde tre mål på 42 sekunder. Tre väldigt snabba mål men ändå långt ifrån SSL-rekordet som är tre mål på 15 sekunder satt av Högdalen mot Boliden/Rönnskär säsongen 04/05.

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.

Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)