Åstorp/Kvidinge förlorade mot Fagerhult Habo

Fagerhult Habo vann trots uppryckning av Åstorp/Kvidinge

Matchen mellan Åstorp/Kvidinge och Fagerhult Habo i Allsvenskan södra herr slutade 3-7 (0-5, 2-1, 1-1). Bortalaget Fagerhult Habo gjorde en riktigt stark första period och ledde med 5-0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Åstorp/Kvidinge lyfte sig.

Fagerhult Habos tränare John Widlert om matchen:

– Vi tar med oss vinsten och tre poäng. Vi startar bra och går upp till 4-0 efter tio minuter. Där har vi bra fart på fötterna och sätter fart på bollen. Sedan tappar vi tyvärr fokus och börjar spela för svårt. Så inget skönspel men vi tar med oss de tre poängen hem och blickar framåt.

Segern var Fagerhult Habos åttonde på de senaste nio matcherna.

Fagerhult Habo spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Marcus Larsson, ett mål av Joel Dagman, ett mål av William Strömfeldt och ett mål av Simon Sandqvist. Åstorp/Kvidinge reducerade dock till 1-5 genom Andreas Bremer tidigt i andra perioden.

Efter 8.41 ökade Fagerhult Habo på till 1-6, åter igen genom Joel Dagman.

Åstorp/Kvidinge gjorde 2-6 genom Andreas Bremer med 03.30 kvar att spela. Fagerhult Habo ökade ledningen till 2-7 genom Tobias Zälle efter 10.12 i tredje perioden.

Mattias Bremer reducerade förvisso, men närmare än 3-7 kom inte Åstorp/Kvidinge. Fagerhult Habo tog därmed en stabil seger.

Joel Dagman gjorde två mål för Fagerhult Habo och totalt tre poäng.

Det här betyder att Åstorp/Kvidinge ligger kvar på tolfte och sista plats i tabellen, och Fagerhult Habo på första plats.

Nästa motstånd för Åstorp/Kvidinge är Lagan. Lagen möts fredag 28 januari 19.30 i Åstorps Sporthall. Fagerhult Habo tar sig an Höllviken hemma lördag 29 januari 16.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit