Örebro Innebandy förlorade mot Malmö FBC
Montage
Matchrapport

Efter förlustraden: Seger igen för Malmö FBC – 10-6 mot Örebro Innebandy

ANNONS

Fyra förluster i rad i Allsvenskan södra herr fick vara nog. Borta mot Örebro Innebandy bröts den tuffa sviten för Malmö FBC. Det blev 6-10 (2-3, 1-4, 3-3) i matchen på lördagen.

– Ja det känns skönt att vi äntligen kunde vinna igen. Jag tycker att första perioden är relativt jämn men lite fördel till oss så periodresultatet speglar perioden bra. I den andra höjer vi oss rejält och denna period tycker jag faktiskt att vi dominerar. Sedan börjar vi bra även i den tredje men när de gör sitt fjärde mål precis i slutet så blir vi lite ängsliga samtidigt som Örebro garanterat får känslan av att de kan vända på matchen, precis som de gjorde mot Lerum i förra omgången, kommenterade Malmö FBC:s tränare Patric Johansson.

Malmö FBC var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

Malmö FBC var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 3-7.

Tredje perioden slutade 3-3 och Malmö FBC vann matchen med 10-6.

Malmö FBC:s Tobias Andersson stod för fem poäng, varav fyra mål, Felix Carlgren gjorde ett mål och spelade fram till tre mål och Kim Clemedtson gjorde ett mål och totalt tre poäng. Örebro Innebandys Hampus Ardland-Looström gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Malmö FBC:s nya tabellposition är sjunde plats, medan Örebro Innebandy är på nionde plats.

I nästa match, lördag 29 januari 14.00, har Örebro Innebandy Warberg hemma i Idrottshuset, medan Malmö FBC spelar borta mot Åby.

Matchrapporter: Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp

Den här artikeln handlar om: