Bollnäs vann mot IBF Dalen

Bollnäs avgjorde med fem mål i tredje perioden

I två perioder hängde bortalaget IBF Dalen hyggligt med i matchen mot Bollnäs. Men Bollnäs öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 8-3 (1-0, 2-2, 5-1) i matchen i division 1 Norrland herr.

Bollnäs tog ledningen efter 4.02, genom Jim Johansson framspelad av Simon Eismar. Bollnäs inledde andra perioden med att göra 2-0 genom Albin Tällberg, innan IBF Dalen svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Noah Mauree för framspelad av Christopher Ryrberg efter 15.06.

I slutminuterna var det dock Bollnäs som tog greppet. Johannes Sigvardsson gjorde 3-2 efter 19.02, på pass av Hassan Hajo. Bollnäs tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.09 genom Jim Johansson, och gick upp till 5-2 innan IBF Dalen svarade.

Innan matchen var över hade Bollnäs gjort hela 8-3.

Jim Johansson gjorde fyra mål för Bollnäs och spelade dessutom fram till ett mål.

I tabellen innebär det här att Bollnäs nu ligger på fjärde plats. IBF Dalen är på åttonde plats.

Söndag 23 januari möter Bollnäs Thorengruppen 2 hemma 15.30 och IBF Dalen möter Håsta borta 15.00.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom IBF Dalen ny serieledare efter seger mot Timrå IBF Dalen toppar tabellen efter seger mot Jemtland