Lördagens matcher
Foto: Helmuth Subiabre
Allsvenskan södra

Årets Örebro går inte riktigt att känna igen

ANNONS

IBF Örebro brukar slåss runt kvalstrecket i Allsvenskan men i år är man indragen i bottenstriden.

Det forna SSL-laget IBF Örebro spelar just nu med kniven mot strupen i Allsvenskan Södra. Inför förra matchen låg man bara en poäng ifrån nedflyttning och man blev rejält nedslagna av Lerum och låg under med hela 2-7 efter halva matchen. Men då reste sig Örebro på nio och kom tillbaka på värsta Rocky Balboa manér och vann matchen med 9-8 och tog livsviktiga tre poäng.   

– Haha, ja det var en helt galen vändning. Jag tror nyckeln till vändningen var att vi aldrig slutade tro på oss själva. Vi vände det negativa till motivation helt enkelt och jobbade oss tillbaka i matchen, säger Jacob Embretzen till Innebandymagazinet.

Trots segern så ligger Örebro fortfarande kvar på nionde plats, precis över nedflyttningsstrecket, men det är nu fyra poäng ner till Lagan. Normalt sett brukar Örebro hålla till i toppen av tabellen och fajtas men något har inte stämt för närkingarna så här långt. 

– Svårt att säga vad det beror på. Jag tror en orsak till det är att vi har varit ganska dåliga i tredje perioderna och tappat många poäng på det. Men nu har vi brutit den trenden så förhoppningsvis vinner vi fler matcher. 

En annan orsak är så klart att man tappade ettan och trean i den interna poängligan inför den här säsongen som gjorde 84 poäng tillsammans. Men mellan Marcus Ekengren och Markus Lindgjerdet hittade vi just Embretzen i poängligan men trots att de två bästa poängmakarna förutom han själv har försvunnit så känner inte 22-åringen av någon större press att leverera denna säsong. 

– Nja, jag har otroligt hög press från mig själv att leverera så det är inte något jag tänker på extra mycket i år. Det har väl gått så där för mig denna säsong tycker jag, känner att jag behöver göra mer ifrån mig rent poängmässigt. Men det viktiga är att vi vinner matcher. 

Även om Örebro ligger nia just nu och bara har fyra poäng ner till nedflyttning så är det bara sex poäng upp till en SSL-kvalplats och närkingarna stirrar mer uppåt i tabellen än vad man tittar sig bakom ryggen. 

– Klart vi siktar högt men det viktiga nu är att fortsätta tro på oss själva så får vi se om resultaten tar oss till en kvalplats eller inte. 

Siktar Örebro mot en kvalplats bör det bli vinst idag mot Malmö som kommer på besök till Idrottshuset. Skåningarna ligger en placering framför med ett poäng mer och senaste de möttes vann Malmö med 7-4.  

– Ska bli otroligt spännande. Tyvärr har jag en baksida som är lite svajig som jag har försökt att rehaba nu under veckan så vi får se om jag är redo att spela. Men såsom laget presterade under förra matchen så tror jag på vinst.  


Highlights: Örebro-Lerum 9-8

Se alla målen från Örebros galna vändning mot Lerum

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: