Mullsjö förlorade mot Växjö

Växjö fortsätter att vinna – har nu sju raka segrar

Det går fortsatt bra för Växjö i Superligan SSL herr. På fredagen mötte laget Mullsjö i Nyhemshallen och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit sju matcher i rad. Segerresultatet mot Mullsjö blev 8-2 (3-0, 1-2, 4-0).

– Det syns att vi har tankat självförtroende, vi gör en grym första period sedan svajar vi lite i andra. Marginalerna är små när vi lyckas freda oss i boxplay vid 2-4 och sedan gör ett ganska billigt mål till 5-2, kommenterade Växjös tränare Johan Schönbäck.

Växjö spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Ludvig Öberg, Adam Nilsson och Tommy Bolin. Mullsjö reducerade dock till både 1-3 och 2-3 genom Simon Karlsson och Pelle Tarenius efter 6.41 i andra perioden.

Växjö tog ledningen med 2-4 genom Daniel Johansson efter 11.49. Växjö fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-2. Målen i sista perioden gjordes av Ludwig Persson, Tommy Bolin, Victor Hansson och Tommy Bolin.

Växjös Ludwig Persson stod för tre poäng, varav ett mål, Felix Göthberg hade tre assists och Tommy Bolin gjorde tre mål.

Växjö ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Mullsjö är på andra plats.

Mullsjö tar sig an Dalen i nästa match borta onsdag 26 januari 18.30. Växjö möter Falun borta söndag 23 januari 16.30.

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund