Thorengruppen vann mot Sirius

Storseger för Thorengruppen hemma mot Sirius

Thorengruppen hade en riktig målfest när man besegrade Sirius hemma i Thoren Arena i Superligan SSL dam. Thorengruppen vann med hela 11-3 (3-0, 3-2, 5-1).

Sirius tränare Marko Paalosari om matchen:

– Prestationsmässigt gör vi en bra match. Vi har en dipp i andra och en dipp i tredje och på de minuterna gör Thorengruppen sju mål. Vi möter ett lag i världsklass, blir satta under tung press och långa stunder klarar vi av det på ett bra sätt, men vid minsta misstag straffas vi hårt. Resultatet till trots så tror jag att kvällens prestation kommer att föra oss framåt formmässigt.

Därmed har Thorengruppen sex raka segrar på hemmaplan.

Thorengruppen spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Sofia Joelsson, Nellie Öhgren och Maja Viström. Thorengruppen var långt ifrån nöjt där. Även i andra perioden var det Thorengruppen som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 6-2.

Thorengruppen tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.28 genom Emelie Wibron, och gick upp till 10-2 innan Sirius svarade.

Innan matchen var över hade Thorengruppen gjort hela 11-3.

Emelie Wibron gjorde fyra mål för Thorengruppen och totalt fem poäng, My Kippilä stod för fyra poäng, varav ett mål och Sofia Joelsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Det här betyder att Thorengruppen är kvar på andra plats, och Sirius stannar på femte plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 23 januari. Då möter Thorengruppen Täby i K-Rauta Arena 13.00. Sirius tar sig an Malmö FBC hemma 14.00.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund