KAIS MOra
Peter Wallin.
Division 1 Mellersta

Peter Wallin: ”Kul att vara med i kampen om allsvensk kvalplats”

ANNONS

Sex lag slåss om fyra kvalplatser till Herrallsvenskan i Division 1 Mellersta. Klassiska KAIS Mora är en av dem.

– Det är alltid kul att vara med i kampen om kvalplats. Kombinationen om att utveckla laget och spelarna samtidigt som vi ska vinna matcher är en utmaning men sådant gillar jag. När det gäller våra konkurrenter så har jag sisådär koll. Det finns några mycket duktiga spelare i olika lag men just som lag är det väl Skälby och Falun som imponerat mest. Nu har vi mött alla lag och vet ungefär hur de spelar men vi behöver lägga mest fokus på oss själva, säger KAIS Moras tränare Peter ”Lillis” Wallin till Innebandymagazinet.

Wallin är starkt förknippad med innebandyn i Mora sedan 1980-talet. Först under 20-talet år som spelare i Mora och landslaget men sedan som tränare. 55-årigen som nyligen blivit farfar är inne på en ny vända som chefstränare i klubben och hur många år han har varit på sin post har han inte.

– Jag har faktiskt lite dålig koll på det. Var ju spelande tränare i många år men sen jag slutade att spela 2007/08 och ägnade mig åt enbart tränarskapet så har det varit nio säsonger. Totalt så är jag nog säkerligen uppe i närmare 20 säsonger. Har försökt trappa ner många gånger men olika orsaker har gjort att jag kommer tillbaka. Svårt att släppa laget och klubben i mitt innebandyhjärta. 

Denna sejour som tränare är Peter ”Lillis” Wallin inne på sitt andra år och det sista på avtalet.  

– Exakt, åren rullar på och livet i övrigt existerar samtidigt och det kan bli andra prioriteringar framöver. Vi får se vad som händer i framtiden.

Djurgården har hittills fått ihop tre poäng i SSL och har möjligheten att ta över titeln ”sämsta SSL-nykomlingen” någonsin från just KAIS Mora, är det något som du har koll på?

– Inte så jag lägger någon tid på det. När du nu ställer frågan så tänker jag väl lite tillbaka på den tiden. Vi gjorde som ”underdogs” ett grymt bra kvalspel mot Mullsjö, Linköping och Tyresö Trollbäcken där vi hade allt i egna händer inför sluttampen. Tyvärr höll det inte och därefter så tappade vi flera tongivande spelare till bland annat Mullsjö vilket gjorde att förutsättningarna när väl chansen kom inte var helt optimala. 

– Att vi tackade ja till SSL-platsen var med så kort tid kvar var lite mer tanke på framtiden. Jumboplatsen var mer eller mindre vikt för oss men både spelare, ledare och klubben fick en erfarenhet om vad som krävs på högsta nivå. Det är svårt att göra en rättvis bedömning när vi fyllde en tom SSL-plats efter att vi tappat många av våra viktigaste spelare under sommaren.

Vilka är det som är framträdande i KAIS Moras lag denna säsong skulle du säga?

– De som driver vårt lag i dag är några av de som varit med på resan tidigare i SSL. Johan Tomth och Daniel Simons-Pettersson samt Jonas Matsson i mål har spelat länge i klubben. Emil Hedström tillhör den nya generationen och Kristian Holtz den äldre. Tittar man rent statistiskt så går det ganska lätt att utläsa att Johan, Daniel och Emil är rätt viktiga för oss.  

Hur mår ni som lag i detta kaos som pågår med inställda matcher och egna sjukdomar i truppen? 

– Vi har kämpat hela säsongen hittills med sjukdomar och skador vilket gör det lite oroligt. Svårt att få ihop formationerna under veckorna men killarna har gjort det bra utifrån de förutsättningar som är. Finns så mycket man kan träna på även om vi inte kan köra formationsvis.


Herr1an-målvakten Fredrik Hermodssons jätteräddning

Björklinges målvakt Fredrik Hermodsson stod för en riktigt, riktigt svettig räddning i Herr1an-matchen mot Älvsjö

Matchrapporter: Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8 Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala Målfest när Kais Mora besegrade Hälsinggården i Lugnet

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: