Nacka Wallenstam vann mot Täby

Nacka Wallenstam utklassade Täby på hemmaplan

Nacka Wallenstam dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Täby i Superligan SSL dam med hela 8-1 (2-1, 2-0, 4-0).

Första perioden var jämn. Täby inledde bäst och tog ledningen genom Lisa Carlsson efter bara 40 sekunder, men Nacka Wallenstam kvitterade genom Ronja Gustafsson. Och Nacka Wallenstam hann också ta ledningen, genom Matilda Wester. I andra perioden var Nacka Wallenstam starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Cornelia Jansson och Emilia Kokkonen. Det skulle komma mer från Nacka Wallenstam. Nacka Wallenstam fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Ronja Gustafsson, Ida Hultman, Matilda Wester och Ida Hultman.

Ida Hultman gjorde två mål för Nacka Wallenstam och totalt fyra poäng.

Täbys nya tabellposition är nionde plats, medan Nacka Wallenstam är på elfte plats.

I nästa match möter Nacka Wallenstam Västerås Rönnby borta och Täby möter Thorengruppen hemma. Båda matcherna spelas söndag 23 januari 13.00.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre