#ibsilly

Sveriges största talang 2021 debuterar i SSL ikväll

ANNONS

Victor Johansson blev utsedd till Sveriges största talang förra året och ikväll debuterar han i SSL med Helsingborg.

17-åriga Victor Johansson blev utsedd till Sveriges största talang 2021 av Innebandymagazinet och ikväll gör han sin SSL-debut med FC Helsingborg när de tar emot svenska mästarna Falun. 

– Känns såklart väldigt stort, de är ju en dröm man haft sen man var väldigt liten. Men kanske framförallt inspirerande och lärorikt att få se hur det fungerar i SSL. Finns mycket att lära och utvecklas så det känns extremt kul, säger Johansson till Innebandymagazinet.

Eftersom Johansson är så ung så var det först förra säsongen som han fick debutera i seniorsammanhang. Det slutade med att han gjorde 21 mål och fyra assist för Lerum i Allsvenskan. Forwardstalangen har fortsatt att leverera poäng i Lerum och Allsvenskan och denna säsong står han noterad för 14 mål och 4 assist. 

Helsingborg och Lerum har skrivit en dubbellicens och tanken är att Johansson ska få känna på SSL hos skåningarna de två kommande matcher mot Falun och Sirius. Ny för i år i Helsingborg är Oscar Johansson som är Victors tre år äldre storebror. Så det blir en efterlängtad återförening för bröderna ikväll.

– Alltid kul att lira med brorsan, han har växt till sig sen jag spelade med honom sist. Men det betyder mycket att återigen få spela och lära av honom.

Matchen mot Falun börjar klockan 19.00 ikväll och går att ses på SportExpressen Play. Enligt uppgifter till Innebandymagazinet kommer dock Victor inte att starta matchen.  


Sveriges största talang: Victor Johansson, FBC Lerum

Kolla in intervjun med Victor i samband med utmärkelsen

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: