Linköping vann mot Hagunda
Montage
Matchrapport

11-2 mot Hagunda – nu är Linköping ny serieledare

ANNONS

Linköping och gästande Hagunda möttes i Superligan SSL herr på onsdagen. Det slutade med seger för Linköping vars segersiffror skrevs till 11-2 (4-0, 2-1, 5-1). I och med detta klättrade Linköping upp till topp på tabellen, på samma poäng som Mullsjö på andra plats. Mullsjö har dessutom en match mer spelad. Hagunda ligger på tolfte plats i tabellen.

– Vi är det bättre laget i 60 minuter och vinner på ett lugnt och kontrollerat sätt, kommenterade Linköpings tränare David Gillek.

Hagundas tränare Magnus Adolfsson om matchen:

– Vi gör ingen bra insats, väger för lätt runt målen och förlorar för många kamper. Med boll är vi omständiga och passiva. Behöver höja oss framöver.

Segern var Linköpings sjätte på de senaste sju matcherna.

Linköping spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Matej Jendrisak, Lucas Karlsson, Oskar Seth och Jesper Alm. Och det var bara början. Även i andra perioden var det Linköping som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 6-1.

Linköping hade övertaget även i tredje perioden. Laget gick upp till 7-1 innan Hagunda reducerade.

Därefter handlade dock allt om Linköping och till slut blev det en storseger, slutresultatet skrevs till 11-2.

Linköpings Simon Palmén stod för tre poäng, varav två mål och William Almlöf gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Söndag 23 januari möter Linköping Thorengruppen borta 16.00 och Hagunda möter Jönköping borta 17.00.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: