Växjö vann mot Sirius

Väntad seger för Växjö som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Växjö, och så blev det också när det formstarka laget mötte Sirius på hemmaplan. Efter segersiffrorna 7-4 (2-2, 1-2, 4-0) har nu Växjö sex raka segrar. Sirius har 14 förluster i rad i Superligan SSL herr.

Växjös tränare Johan Schönbäck kommenterade matchen:

– Jag är glad för segern och tre poäng. Tycker vi avslutade med 30 bra minuter, men fick vänta länge på utdelning. Blev påmind om sviten på sex segrar efter, men det känns rätt konstigt. De vinsterna har tagits över två månaders tid så det känns inte direkt som att vi är inne ett stim.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

Sirius var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Växjö vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 3-4 till 7-4. 6-4-målet kom med bara 48 kvar att spela. Och med 46 kvar kom också 7-4. Därmed tog laget en säker seger.

Sirius Luca Graf stod för tre poäng, varav två mål. Växjös Markus Jonsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Växjö ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Sirius är på 14:e och sista plats.

Växjö tar sig an Mullsjö i nästa match borta fredag 21 januari 19.00. Sirius möter Dalen hemma lördag 22 januari 13.00.

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund Kalmarsund fick en bra start mot Växjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun