Foto: Andreas Joakimsson
Superligan

Succéspelaren är Superligans näst hetaste målgörare

ANNONS

Växjös Adam Nilsson fortsätter att imponera mer och mer i Svenska Superligan, kommer han hålla liv i sin fina svit efter kvällens match?

För cirka två veckor sedan var han den största skrällen i den svenska truppen som skulle spela VM-kval i Polen i början på februari. Växjös Adam Nilsson blev uttagen till landslaget, för att kvala mot Ryssland, Ungern och Frankrike, efter endast fyra spelade SSL-matcher i karriären. Men debuten i landslaget får vänta för igår kom beskedet att VM-kvalen i Europa och Amerika skjuts upp på grund av pandemin och inget nytt datum är klart.    

– Det känns såklart jättetråkigt, det var något jag hade sett fram emot, säger Nilsson till Innebandymagazinet. 

Under tiden får Nilsson istället passa på att använda tiden till att skaffa sig lite mer SSL-rutin. Faktum är att hallänningen är en av SSL hetaste spelare för tillfället och han har gjort mål i alla fem matcher han har spelat i SSL. Totalt har han gjort 9+1 och frågan är hur länge han kan hålla i målerisviten han påbörjat. 

– Det är faktiskt inget jag har funderat över. Bara vi vinner som lag så är jag nöjd!

Som vi var inne på är Nilsson en av SSL hetaste spelare för stunden och tar man en titt på de effektivaste spelarna i serien när det kommer till att göra mål så är Växjösnipern Superligans näst bästa målgörare med ett snitt på 1,8 mål per match.  

– Den största orsaken är nog att jag gillar att skjuta mycket och att jag alltid har gjort det väldigt mycket. Både på match, träning och även på fritiden.

De 10 hetaste målskyttarna i SSL 

PlaceringNamnLagMatcherMålSnitt
1Kim GanevikMullsjö AIS11201,82
2Adam NilssonVäxjö IBK591,80
3Axel HjälmTeam Thorengruppen SK14251,79
4Felix LanverPixbo Wallenstam IBK15251,67
5Alexander Galante CarlströmIBF Falun13211,62
6Patrik SchantzDjurgårdens IF IBS7111,57
7Oskar WeissbachPixbo Wallenstam IBK15191,27
8Pelle TareniusMullsjö AIS15191,27
9Jonathan NilssonFC Helsingborg13161,23
10Hampus ÖhgrenTeam Thorengruppen SK14171,21

Ikväll ska äntligen matchen mot Sirius spelas, den har blivit uppskjuten två gånger vid tidigare tillfällen, och då är det ett gyllene läge för Nilsson att utöka sin svit, då Sirius ligger sist i tabellen och är det laget som släppt in näst mest mål i Superligan. Dessutom om Växjö vinner klättrar de upp på en slutspelsplats. 

- Om man bara kollar tabellen så ska vi vinna. Men det kan man ju inte bara göra utan jobbet ska göras och vi ska göra allt för att vinna. Det finns inga lätta matcher i SSL.


Highlights: Växjö-Djurgården 11-2

Se alla målen från Växjös senaste match

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: