Tisdagens SSL
Foto: Magnus C Lydahl
SSL

Storvreta har förvandlat supertalangen till en SSL-spelare

ANNONS

Liam Åström är en av de unga stjärnorna som ska ersätta de gamla när de pensionerar sig.

20-åriga supertalangen Liam Åström slog igenom tidigt och utmärkte sig som en stor poängmakare i Stockholms juniorserier. Han debuterade som 15-åring i Herr2an i Ingarö IF och som 17-åring i Herr1an där han gjorde 43 poäng under sin debutsäsong för Värmdö. 

Säsongen efter gjorde han hela 61 poäng i Herr1an på 20 matcher och efter den säsongen blev han värvad till SSL och Storvreta förra säsongen. Där fick han nöta bänk en del i början samt att han skadade sig och tvingades till flera veckors uppehåll. Men i slutet av säsongen fick han en hel del speltid och till slut så gjorde han 17 poäng i grundserien för att explodera i slutspelet där han öste in 14 poäng varav ett assist i SM-finalen. 

Nu är supertalangen inne på sin andra SSL-säsong med Storvreta och han har dragit många lärdomar av sin debutsäsong i världens bästa liga. 

– Jag har insett att jag inte längre kan spela det spelet jag gjort tidigare i min karriär där jag kanske slappnade av i försvarsspelet och fokuserade på att vara lite skön i offensiven istället, säger Åström till Innebandymagazinet och fortsätter ge exempel på lärdomar:

– Jag har också insett hur hårt man faktiskt behöver träna och hur viktigt det är med allting runtomkring innebandyn såsom förberedelser och så vidare. Jag tränar i år oerhört mycket mer än vad jag gjorde förra året och egentligen någonsin har gjort och jag känner att det har gjort så att jag nu mer och mer får ut mina kvalitéer på innebandyplanen.

Storvreta är ju mitt inne i en generationsväxling där flera rutinerade spelare har lämnat och gamla stjärnor har bytts ut mot nya lovande talanger. Var ser du dig själv i hierarkin i laget denna säsong? 

– Ja, det pågår precis som du säger en generationsväxling nu men jag ser mig inte så högt upp i hierarkin än. Jag var med i snacket kring kaptensbindeln i år men fick inte förtroendet ännu, så jag tar bara rygg på Victor Andersson och visar tacksamhet tills dess. 

Till skillnad från förra säsongen så har speltiden ökat markant denna säsong och Åström har nästan redan nu slagit sitt poängrekord i SSL. Nästa poäng som han gör tangerar rekordet. Men trots det utökade förtroendet från start är inte Ingaröprodukten riktigt nöjd med sin första halva av säsongen. 

– Jag är inte jättenöjd med min säsong hittills. Jag har fått mycket förtroende och spelat i stort sett alla matcher till skillnad från förra året där jag egentligen bara spelade några matcher på slutet och slutspelet så det är inget svårt poängrekord att slå. Men tanken är att jag ska växla upp och bidra ännu mer i den andra halvan på säsongen än vad jag gjort den första halvan.

Storvreta har varit inne i en tung period där man tog tre poäng mot Sirius den 24 november. Sedan radade man upp fyra raka matcher utan en trepoängare och det var först i lördags som man satte stopp för den negativa trenden när man besegrade Kalmarsund med 7-2. I kväll är det upp till bevis mot serieledarna Mullsjö om det var ett trendbrott eller bara en tillfällig formtopp.

– Ja, det blir nog en kanonmatch. Vi hade våra bataljer i slutspelet förra året och det var mycket som hände i matchen senast nere i Nyhemshallen. Mina tankar är att vi har en revansch på dem, sen senast att utkräva, och att vi ska fortsätta ta tre poäng som vi gjorde i lördags mot Kalmar.


Highlights: Mullsjö-Storvreta 9-8

Se höjdpunkterna från första mötet mellan lagen

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: