#ibsilly
Foto: Gunilla Gustafsson, FBC Kalmarsund
Superligan

Simon Palmens beslut om framtiden

ANNONS

Skriver på nytt kontrakt: "Väldigt glada nyheter att en av ligans bästa spelare väljer att förlänga med oss"

I slutet av december presenterade Linköping tre kontraktsförlängningar med några av lagets absolut viktigaste spelare. Oskar Hovlund, Oskar Seth och Andreas Blom. Nu står det också klart att laget kanske bästa spelare den här säsongen, Simon Palmén, väljer att bli Linköping trogen även han.

– Det känns jätteskönt att ha kontraktet klart i god tid den här gången och vårt lag ser mycket intressant ut så egentligen var det aldrig någon tvekan, säger Palmén i ett pressmeddelande från Linköping.

Med sina 12 mål och 24 assist är Örebro-sonen seriens fjärde bästa poänggörare och han tackar huvudtränaren David Gillek för mycket av sin framgång.

– Jag känner att det går väldigt bra just nu och sedan Gillek tagit över laget har mitt poängsnitt stigit rejält då jag fått en annan roll av honom där han vill ha mig mer som en poängspelare. För mig personligen är en bra tränare oerhört viktig och med Gillek har jag både fått förtroendet och en tränare som vet vad han pratar om så han ska ha otroligt mycket cred för hur det går just nu. Jag skulle säga att Gillek är den bäste tränare jag haft.

Däremot har han fått nobben av förbundskaptenerna Niklas Nordén och Thomas Brottman, som ännu inte tagit ut den 20-faldiga landslagsmannen i någon trupp hittills.

– Jag vet faktiskt inte vad som krävs av mig då jag inte haft något snack överhuvudtaget med de nya förbundskaptenerna. Men jag tycker att jag visat dem med mitt spel att jag skulle vara nyttig i ett landslag också. I senaste truppen till VM kvalet finns det några spelare födda 1993 som inte varit med innan så jag bör inte vara för gammal i alla fall. Men jag får fortsätta jobba på så kanske det resulterar i en landslagsplats igen, säger Palmén.
 


Highlights: Jönköping-Linköping 4-10

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: