#ibsilly
Max Källerteg.
Foto: Daniel Wiberg, Kalmarsund
Allsvenskan södra

Lämnar Kalmarsund för spel i Allsvenskan

ANNONS

Max Källertegs tid i Kalmarsund ör över – återvänder till sin tidigare klubb.

Forwarden Max Källerteg var under tiden i Allsvenskan känd som en flitig poänggörare för sitt Lindås, med 79 poäng på 65 matcher i landets näst högsta serie.

I SSL har han representerat Lindås, Warberg och Kalmarsund, men har inte lyckats nå upp i samma siffror där. Den mest framgångsrika perioden var de 10 matcher han spelade för Warberg 2019/20, då blev det 7 poäng.

Nu står det också klart att 22-åringen återvänder till just Warberg. Han lämnar Kalmarsund omedelbart och avtalet gäller även för säsongen 2022/23.

– Det var roligt när Warberg hörde av sig och visade att de var intresserade, sedan gick det ganska snabbt att bestämma sig. Jag vill få mer speltid, plus att västkusten alltid är bästkusten. Det har varit bra samtal med ”Asta” (Johan Astbrant) och efter de samtalen så kände jag att Warberg skulle passa mig bra, säger Källerteg till klubbens hemsida.

Johan Astbrant, manager i Warberg, om sitt nytillskott:

– Max är en härlig karaktär och jag är verkligen glad att han valde Warberg före andra lag i SSL. Han är fortfarande en ung spelare och med sina två år i Kalmarsund, och den resan det laget gjort, har han fått med sig mycket erfarenhet. 

– Vi fortsätter att plocka in spelare som har eller haft en anknytning till föreningen innan, det är en del av den strategin vi jobbar utefter. Att vi dessutom kunde knyta till oss honom redan nu tycker jag är en fjäder i hatten till vår organisation och ett tecken på Max trivdes i Warberg när han var här senast. Vi vill stärka vår grupp ännu mer och då passar det perfekt med spelare som har varit här innan som vet om kravbilden och hur föreningen fungerar. Det ska verkligen bli intressant och jobba med honom, Max är hungrig.

Adam Kallenberg från Kalmarsund:

– Max har alltid varit ytterst professionell och vi vet att det är en duktig innebandyspelare. Ibland kan man behöva ett miljöombyte för att få det att lossna och vi tror att Warberg är ett bra steg för honom, säger Adam Kallenberg i elitkommittén.

Warberg ligger tvåa i Allsvenskan Södra.


Highlights: Fagerhult Habo-Warberg 5-4 sd

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: