#ibsilly
Emrick Wiggur.
Foto: Svensk Innebandy
Superligan

Emrick Wiggur lånas ut till rivalen: "Ett perfekt tillskott"

ANNONS

Storvretas nyförvärv avslutar säsongen hos Hagunda

Efter tre år hos RIG Umeå så valde backen Emrick Wiggur att fortsätta sin karriär hos storklubben Storvreta. Östgöten, som precis hade tagit studenten, motiverade sitt val av klubb enligt följande:

− Mitt val föll på Storvreta IBK ganska snabbt då det är en förening och klubb som uppfyller det jag eftersträvar. Jag var ute efter hård konkurrens på både träning och match vilket jag anser att jag får i Storvreta. Det var även väldigt viktigt med en bra helhetslösning, något som jag anser att Storvreta löser väldigt bra, sa han i ett pressmeddelande då.

Wiggur har dock fått svårt att få en större roll i Storvreta och nu kommer beskedet att han lånas ut till grannen Hagunda för resten av säsongen. 19-åringen har gjort 14 framträdanden i den röda tröjan med ett mål som facit.

– Hagunda visade ett intresse och Oscar (Lundin) och Mika (Kohonen) såg en möjlighet för mig att få mer speltid vilket gynnar mig både den här säsongen och till nästa säsong. Förhoppningen är att jag ska få speltid här i Hagunda och oavsett blir det ju en bra erfarenhet för mig också, säger Wiggur till Hagundas hemsida.

– Hagunda känns som en stor gemenskap och en klubb som är lätt att ha att göra med. Min bild av laget är att det är ett hårt jobbande lag som krigat till sig en del fina poäng, sedan finns det spets i laget också och stundtals har man visat upp riktigt fina kontringar.

Sportchef Nikola Marincic om nyförvärvet:

– Emrick blir ett perfekt tillskott för Hagunda under den resterande delen av säsongen med sitt rejäla spel både i försvarszonen och i anfallsspelet. Vi får in en kille som tränat med dom bästa och som kommer höja konkurrensen samt spetsa till truppen i Hagunda. Emrick är även ödmjuk samt hårt jobbande vilket passar perfekt in i årets trupp. Jag vill passa på att tacka Storvreta för en bra dialog och en smidig lösning.


Highlights: Jönköping-Linköping 4-10


 

Matchrapporter: Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö Storvreta vann och avgjorde matchserien

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: