Extra
Landslaget

VM-kvalet för Sverige är uppskjutet

ANNONS

VM-kvalen i Europa och Amerika skjuts upp, i nuläget är inga nya datum planerade.

Sverige skulle ha kvalat till VM i Schweiz, som avgörs i mitten av november, den 2-6 februari i Polen mot Ryssland, Ungern och Frankrike. Men nu meddelar Internationella Innebandyförbundet på sin hemsida att VM-kvalet är uppskjutet. Så här skriver de:

VM-kvalen för herrar i Europa och Amerika kommer att skjutas upp på grund av den förvärrade Covid-situationen. I Europa begränsas innebandyverksamheten i de flesta länder fortfarande av coronaviruset. I många länder spelas endast de högsta nationella ligorna, och även dessa har ständigt problem med att matcher måste flyttas på grund av positiva fall, medan vissa länder har tvingats sätta ett totalt stopp för all innebandy.

EUR2- och EUR3-kvalifikationerna skulle hållas i Polen och Italien den 2-6 februari och även om både arrangörerna och alla deltagande lag i mitten av december (när det första beslutet om att gå vidare eller inte var) hade angett att de alla var beredda att gå vidare, har Covid-19-situationen förändrats dramatiskt sedan dess, med spridningen av Omicron-varianten, och det har gjort att många nu är tveksamma till att evenemanget ska genomföras.

IFF:s centralstyrelse begärde feedback från båda arrangörerna, samt alla 16 deltagande lag, angående evenemangen. Svaren var blandade och delade mellan att vilja spela och skjuta upp, vissa rekommenderade till och med att avbryta helt och hållet. Arrangörerna meddelade också att de för närvarande inte kunde bekräfta alternativa datum, vilket gjorde situationen ännu mer komplicerad.

- Detta var ett mycket svårt beslut för styrelsen att fatta, särskilt med vetskapen om alla konsekvenser för arrangörerna och lagen, och utan några garanterade alternativ, men det var enhälligt att detta var det mest ansvarsfulla beslutet vid denna tidpunkt, säger IFF:s ordförande Tomas Eriksson.

IFF kommer att fortsätta diskussionerna med de båda arrangörerna om nya datum för evenemangen, samt söka alternativa alternativ på andra platser. Enligt Sarah Mitchell, IFF:s evenemangsansvarig, kan vi för närvarande inte bekräfta när eller var EUR2- och EUR3-evenemangen kommer att hållas, men i idealfallet kommer de att planeras samtidigt som EUR1-evenemanget (25-28 maj 2022), eftersom detta var det klart föredragna alternativet från många föreningar. EUR1-evenemanget sköts upp redan i december och kommer att hållas den 25-28 maj 2022 i Valmiera, Lettland.

Dessutom kommer även Americas-kvalet att skjutas upp. Det var planerat att spelas i Fort Worth, Texas den 25-26 februari. Nya datum för detta evenemang är också ännu inte bekräftade.

AOFC-kvalet är planerat att spelas i Singapore den 30 maj-5 juni 2022.

De 14:e världsmästerskapen för herrar kommer att spelas i Zurich & Winterthur, Schweiz den 5-13 november.

Annons

TV: Tobias Gustafssons viljemål avgjorde VM-finalen

Brytning, offensiv tackling och tryckte in bollen! Återupplev Tobias Gustafssons otroliga 5-4-mål i VM-finalen mot Finland.

 

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: