Foto: Andreas Joakimson
#ibsilly

Supertalangen har valt sitt SSL-lag

ANNONS

Sveriges största talang 2020 har gjort sitt val för de kommande två säsongerna och det blir en fortsättning i SSL.

2020 utsågs han av Innebandymagazinet till Sveriges största talang och samma säsong blev han uppflyttad till Jönköpings SSL-lag som 17-åring. Nu har supertalangen spelat en och en halv säsong i Svenska Superligan och hans kontrakt med Jönköping går ut efter säsongen. 

Nu har Hannes Nyström gjort klart med var han kommer spela de två kommande säsongerna och det blir en fortsättning i Jönköping IK.  

- Hannes har såklart varit en prioritering för oss. Han är en spelare som vi ska bygga runt under en längre tid och det är fantastiskt kul att han väljer att fortsätta resan tillsammans med oss. Han är en av Sveriges största talanger och en jagad spelare. Hannes är en trogen JIK:are och det ska vi värna om, säger Sportgruppens Joakim Nordén i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Redan förra året var Hannes med och spelade i SSL. Detta året har han tagit ännu större ansvar och blir, precis som hela laget, bättre hela tiden. Hannes har ett driv av att hela tiden vilja bli bättre och det kommer ta oss och honom långt.

Totalt har Nyström spelat 40 matcher i SSL och han har gjort 9 mål och 11 assist från sin backposition. Det rådde aldrig några tvivel för Nyström om var han skulle spela kommande säsonger: 

- Nej, men det är sjukt kul att både tränare och sportgruppen tror på mig. Jag tror på vår resa och det unga lagbygget vi har. Vi har kommit än mer samman som lag och vi har inte bara roligt på planen, utan även utanför. Vilket är väldigt viktigt.

Annons

Guldstraffen från SDF-SM 2020

Se hur det såg ut när Hannes Nyström satte avgörande straffen mot Östergötland i P16-finalen av SDF-SM 2020

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: