Kungälv vann mot Lidköping

Ryck i sista perioden avgjorde för Kungälv hemma mot Lidköping

En jämn match mellan hemmalaget Kungälv och gästande Lidköping avgjordes först i tredje perioden. Då drog Kungälv ifrån och vann matchen i division 1 västra herr med 9-5 (1-0, 3-4, 5-1).

Formen på hemmaplan håller därmed i sig för Kungälv, som nu har fem raka segrar.

Kungälv tog ledningen efter 7.58, genom Tobias Sanne på pass av Oscar Liberg. Lidköping förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter två perioder var 4-4.

I tredje perioden var det i stället Kungälv som hade greppet. Laget vann perioden med 5-1 och matchen med 9-5.

Noterbart är att Oscar Liberg gjorde tre mål för Kungälv och spelade dessutom fram till två mål och Tobias Sanne stod för fem poäng, varav tre mål. Dessutom att Lidköpings Robert Olausson gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Alexander Svensson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kungälv på andra plats och Lidköping på femte plats.

Kungälv tar sig an Skoghall i nästa match borta fredag 21 januari 19.30. Lidköping möter Fristad hemma söndag 23 januari 15.00.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping