Hagunda-Team Thorengruppen 5-10
SSL

Highlights: Hagunda-Team Thorengruppen 5-10

Hagunda inne i en jobbig period – Team Thorengruppen kvar på slutspelsplatserna.

Team Thorengruppen hade bra bredd på sitt målskytte idag: inte mindre än tio (!) olika spelare gjorde mål, samtidigt som 13 spelare gjorde minst en poäng.

Det var en jobbig match för Hagunda, för Thorengruppen tog ledningen efter 2 minuter och 12 sekunder – och släppte den aldrig.

Hagunda charmade delar av innebandy-Sverige i början men har tappat ju längre säsongen har lidit. Man har vunnit en av sina fem senaste matcher (mot Sirius med 3-2) och det går tungt offensivt: Senaste gången man gjorde fler än fem mål i en match var i slutet av oktober.

När Hagundas Mattias Jansson intervjuades på klubbens hemsida tidigare i veckan så trodde han att lagkamraten Kevin Ahlholm skulle avgöra matchen – och han fick delvis rätt. 21-åringen, som spelar på dubbellicens från Nacka och som fick förtroendet i förstakedjan idag, blev visserligen inte matchhjälte men gjorde sitt andra mål på blott tre matcher i Hagunda-tröjan.

Ett lag som däremot inte har problem med målskytter är Team Thorengruppen, som efter dagens målkalas gjort 107 kassar på bara 14 matcher – seriens klart bästa facit.

Thorengruppens Mattias Gavatin efter matchen, i en intervju med SportExpressen Play: ”Det är två rätt dåliga perioder från vår sida. Sedan kommer vi ut hyfsat i tredje och rycker ifrån till en hyfsat komfortabel ledning. Vi slappnar av lite på slutet, en tar tre poäng.”

Dagens resultat innebär att Thorengruppen ligger sjua på 26 poäng, medan Hagunda är kvar på sin tolfteplats. Uppsala-laget har spelat in 12 poäng.

Målvakt - Ut20:00 Erik Ställ

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Växjö vann klart borta mot Thorengruppen

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)