falun-jönköping 8-2
SSL

Highlights: Falun-Jönköping 8-2

Falun passerade Warberg i tabellen efter klar seger mot jumbon.

Jönköping inledde matchen riktigt svagt men höjde sig tredje. Däremot drog man på sig en utvisning i matchen slutskede, detta när man såg ut att kunna bita sin i matchen. Därefter gjorde istället Falun tre raka mål.

Clara Hellgren gjorde 10 mål för Falun förra säsongen, men fram till idag hade hon inte gjort ett enda den här säsongen. Efter fem spelade minuter kunde hon däremot spräcka sin målnolla och Hellgren skulle även hinna med att göra ytterligare ett mål.

Mira Markström stod ännu en gång för en läcker assist, den här gången när hon serverade 1våmålskytten Emma Thorsson till 4-2. 16-åringen spelade match med HV71 igår och drog då på sig en lårkaka, men kunde fullfölja dagens match.

Matchens bästa poänggörare blev Faluns landslagsstjärna Moa Gustafsson, som stod för 2+2.

Segern innebär att Falun passerar Warberg i tabellen – nu ligger dalalaget nia. Man har lika många poäng som åttan Täby, men har sämre målskillnad och en match mer spelad.

Efter matchen så frågade SportExpressen Play Lisa Svarfvar vart Falun står just nu: “Vi har mycket mer att visa. Vi har inte fått den där träffen som vi ska få, men vi kommer dit snart.”

Målvakt - Ut20:00 Loella Andersson

Matchrapporter: Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann IBF Falun vann mot Täby efter mål av Philippa Blom Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.

Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)