Foto: AC.Kårhag
Superligan

Är det Faluns gamla spelares fel att laget inte lyfter?

ANNONS

Fyra av Faluns fem nyförvärv ligger i toppen av den interna poängligan men trots det så ligger inte laget på slutspelsplats.

Efter sju säsonger i Jönköping IK tog Tranemofostrade Ellen Svensson sitt pick och pack och flyttade iväg till Falun för att ta nästa kliv i sin innebandykarriär. Centerklippan har nu spelat 13 matcher i sin nya klubb och gjort 16 poäng, ett facit som Faluns stjärnvärvning tycker är okej med hon anser samtidigt att det finns mer att hämta av den rosa #9. 

– Mina prestationer har väl varit lite som lagets, upp och ner. Det finns betydligt mer att hämta, jag är långt ifrån nöjd. Hoppas kunna steppa upp nu resterande del av säsongen, säger Svensson till Innebandymagazinet. 

2016 var Svensson med och vann U19-VM guld, tillsammans med Lina Svarfvar som också är ny i Falun för säsongen, men debuten i A-landslaget har dröjt. 23-åringen har knackat på dörren och har fått varit med på något läger men hon väntar fortfarande på sin första landskamp. Vad hon måste förbättra för att ta det steget vet hon inte riktigt fullt ut.  

– Svår fråga att besvara, finns många delar som spelar in. Skulle tro att mycket hänger på att vara ett större hot och inte alltid hålla mig i de bekväma ytorna. Ta fler avslut och fortsätta jobba hårt, träning som match. 

Falun gjorde en väldigt bra silly season där man bland annat värvad in en hel femma SSL-spelare, som var nyckelspelare i sina respektive lag förra säsongen. Trion Moa Gustafsson, Lina och Lisa Svarfvar från Mora samt Svensson själv och hennes radarpartner Moa Jakobsson från Jönköping. Genast tog snacket fart om att Falun skulle bli ett topplag denna säsong men så har det inte blivit.

Efter fjorton spelade matcher så ligger laget bara på en tionde plats i tabellen och tittar man på den interna poängligan så ligger fyra av de fem nyförvärven i topp. Så frågan är om det är förra säsongens spelare som inte kommit upp i nivå som gör att Falun inte fått spelet att lyfta?      

–  Tittar man på de nyförvärven vi tagit in så är de poängspelare som förväntas göra det också, så det tycker jag inte är så konstigt. Dock måste vi ställa högre krav på varandra, varje spelare är oerhört viktig och behöver dra sitt strå till stacken. Vi är på rätt väg och jag tror med lite tålamod att allt så småningom kommer falla på plats i vårt spel. 

Vad måste ni konkreta göra för att ta en av de sista slutspelsplatserna?

– Ta vara på varje träning och fortsätta utveckla vårt spel. Vi behöver täppa igen och minimera våra individuella misstag, gör vi det så går vi till slutspel. 

Idag så möter Svensson och Moa Jakobsson sitt gamla lag Jönköping på hemmaplan. Senast de möttes så gjorde varken Moa eller Ellen några poäng, något som bara hänt den gången annars är det alltid någon av dem som gjort ett poäng. Så man undrar ju vad det beror på, var det av respekt för de lagkamraterna och den gamla hemmapubliken måntro.

–  Haha, nej det skulle jag inte påstå. När matchen väl är igång så tänker man inte på vilket lag som står på andra sidan. 


Highlights: Sirius-Falun 5-2

Se alla målen från Faluns senaste match

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: