AIK förlorade mot Visby IBK

Visby IBK tog bonuspoängen borta mot AIK

Matchen i Allsvenskan norra herr mellan hemmalaget AIK och gästande Visby IBK var oavgjord vid full tid, 6-6. Först i förlängningen kom avgörandet, där Visby IBK spikade segerresultatet, 7-6 (1-0, 2-1, 3-5, 1-0). Albin Lundell blev matchhjälte för Visby IBK med sitt mål med bara 36 sekunder kvar i förlängningen.

När Visby IBK och AIK senast gjorde upp var AIK klart bättre och vann med hela 8-3. Nu kom alltså revanschen för Visby IBK.

Visby IBK tog ledningen efter 7.47, genom Wilmer Viinamäki på pass av Albin Lundell. Visby IBK var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 1-3.

I tredje perioden var det i stället AIK som hade greppet. Laget vann perioden med 5-3 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 4.24 innan Visby IBK också avgjorde till 6-7. Matchvinnare för bortalaget blev Albin Lundell, på pass av Eddie Nissen-Sandberg.

Noterbart är att Visby IBK:s Albin Lundell stod för fyra poäng, varav två mål, Hugo Lindberg gjorde två mål och totalt tre poäng och Mattias Andersson hade tre assists. Dessutom att AIK:s Alex Kjellbris gjorde ett mål och totalt fyra poäng och Oskar Hagberg gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

För Visby IBK gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan AIK är på femte plats.

Onsdag 19 januari 19.30 spelar AIK hemma mot Nykvarn Ungdom. Visby IBK möter Bele Barkarby hemma i ICA Maxi Arena söndag 23 januari 17.00.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK