Foto: Svensk Innebandy
Superligan

Nyförvärvet som hittat hem till Värmland

ANNONS

Alexandra Terner summerar Karlstads första halva och berättar om tränarbytet och slutspelsjokern.

Värmlandsfödda Alexandra Terner flyttade som 16-åring upp till Umeå för att följa sin dröm och gå på riksinnebandygymnasiet. Efter studenten spelade hon tre säsonger i topplaget KAIS Mora innan hon bestämde sig för att skriva nästa kapitel i sin innebandykarriär och flytta hem till Värmland igen för att spela med Karlstad denna säsong. En flytt som hon inte ångrar.  

–  Jag är nöjd med lagets insats hittills. Vi visar vad vi kan och jag tycker att vi i matcherna har visat att vi kan vara ett spelförande lag och vi visar att vi ska nå slutspel i år.

Vi får backa bandet enda bak till säsongen 16/17 för att hitta när Karlstad spelade slutspelsinnebandy senast. Det har varit fem tunga säsonger för Karlstad men efter värmningen av bland annat Terner och ett par till högklassiga spelare så ligger Karlstad på en sjunde plats i halvtid med två poäng och hela tre matcher mindre spelade än Warberg som ligger precis under slutspelsstrecket. Terner är övertygad om att publiken hemma i Colorama Arena kommer få se slutspel i vår och att Karlstad kommer att klättra i tabellen framgent.  

– Jag tror att vi kommer landa på en femte, sjätteplats någonstans när alla omgångar är färdigspelade. 

Men värmlänningarna verkar redan nu ha hittat en slutspelsjoker då man plockade upp den 17-åriga talangen Saga Thorén för tre omgångar sedan. Talangen har gjort succé och gjort mål i alla tre matcher hon spelat så här långt. 

– Det är svårt att tro att hon är så ung som hon är. Hon går in på banan och är inte rädd för någonting. Saga jobbar lika hårt framåt som bakåt och är en viktig spelare för oss. Riktigt roligt att titta på när hon spelar! Saga kommer gå långt om hon fortsätter på samma sätt! 

Trots att Karlstad är inne på sin bästa säsong på flera år så valde huvudtränaren Oscar Moberg helt plötsligt att hoppa av sitt uppdrag i början på december. Han ersattes av Mattias Karlsson som tränade Karlstads herrar tidigare. 

– Oj, ja, såklart det var tråkigt till en början men vår nya tränare Mattias har mycket erfarenheter från tidigare och jag känner att han kan lära både mig och laget mycket. Jag tycker han har gjort det riktigt bra hittills så det känns mycket positivt. 

Idag skulle Terner ha åkt tillbaka till sin gamla hemmaarena i Mora men matchen har tyvärr blivit framskjuten. 

– Klart att det hade varit en speciell känsla att åka tillbaka och lira i sin gamla hemmaarena och spela mot mina tidigare lagkamrater, samtidigt som det hade varit väldigt roligt också. Men jag ser fram emot att möta dem när det nu blir.


Highlights: Karlstad-Malmö 5-6 SD

Se alla målen

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: