Åby vann mot Åstorp/Kvidinge

Målfest när Åby krossade Åstorp/Kvidinge i Åby Arena

Åby hade inga problem med Åstorp/Kvidinge i Allsvenskan södra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 12-5 (4-2, 4-0, 4-3). Åby fick därmed revansch från senaste mötet, som Åstorp/Kvidinge vann med 9-4.

Det betyder att Åby äntligen bröt sin förlustsvit, som stannade på fyra förluster i rad.

Åby var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-2.

I andra perioden var Åby starkast och gick från 4-2 till 8-2 genom mål av Joakim Marcus, August Forsberg, Jonathan Pegler och Jimmy Bagge. Det skulle komma mer från Åby. Åby vann också tredje perioden 4-3 och matchen med hela 12-5.

Felix Karlsson gjorde två mål för Åby och totalt fyra poäng och Jonathan Pegler stod för tre poäng, varav ett mål. Åstorp/Kvidinges Markus Eriksson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Resultatet innebär att Åby ligger kvar på elfte plats och Åstorp/Kvidinge sist, på tolfte plats i tabellen.

Lördag 22 januari möter Åby FBC Lerum borta 13.30 och Åstorp/Kvidinge möter Fagerhult Habo hemma 14.00.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Åby vann hemma mot Finspång Förlust för Åstorp/Kvidinge trots mål av Andreas Bremer och Jonathan Rosengren